Consultora revela futurs negocis de Google

google-healthLa consultora independent sueca Royal Pingdom va realitzar una investigació sobre els dominis que té contractats Google i que de moment no usa, revelant possibles línies de negoci futures per al gegant d'Internet.

Guillem Alsina ([email protected]) - Algú de Royal Pingdom es va entretenir a mirar tots els possibles dominis contractats per Google[2] en els registres de la ICANN[3] i després comprovant els diversos noms trobats a la base de dades de Whois per comprovar que, efectivament, pertanyen a la multinacional d'Internet.

Alguns d'aquests dominis consisteixen en el mateix nom de domini de Google però escrit amb faltes d'ortografia, i han estat contractats per evitar l'anomenat 'Typosquatting', un terme que fa referència a la pràctica de contractar noms de domini que s'assemblin a algun ja conegut però amb alguna falta d'ortografia que es pugui cometre de forma corrent. És una cosa semblant a la Ciberokupació.

Però entre aquests dominis[4] i d'altres més "divertits" apareix una altra sèrie que pot donar a conèixer futurs productes de la companyia del cercador. És el cas de googlebackups.com, que podria indicar el proper llançament d'un servei de còpies de seguretat remotes, de manera que es pugui emmagatzemar en els servidors de Google un backup dels nostres ordinadors.

Googlebroadband.com és un altre dels dominis registrats i que podria tenir a veure amb els recents intents de la companyia d'obtenir una llicència d'operadora de telecomunicacions als Estats Units. Es demostraria, doncs, l'interès de Google en convertir-se en operadora al país nord-americà proporcionant banda ampla a alguna zona geogràfica concreta o a tot el país.

Googleauction.com podria indicar la futura creació d'un servei de subhastes semblant al què proporciona eBay, i que faria la competència directa a aquest autèntic gegant de la venda en línia. El servei fins i tot podria realitzar-se conjuntament, ja que Google també té en el seu poder el domini ebay-google.com . Potser això ens indiqui una futura fusió o adquisició?

Googletimewarner.com o googlewarnerbros.com també ens donen pistes sobre possibles futurs acords de negocis entre la companyia del cercador i altres empreses.

En definitiva, una bona col·lecció de dominis que, tot i que potser molts han estat contractats per a què no siguin acaparats per altres, poden donar-nos alguna indicació sobre els productes que en els propers mesos o anys presentarà la companyia del cercador.

Més informació:

Entrada en el bloc de Royal Pingdom en la que s'hi explica tot allò relacionat amb els dominis propietat de Google i trobats per aquesta consultora
http://royal.pingdom.com/?p=280

http://www.pingdom.com/

[tags]Google[/tags]